Ultimele stiriStirile din anul 2008Stirile din anul 2007Stirile din anul 2006Stirile din anul 2005Stirile din anul 2004
Adrian Crisan si Timo Boll sunt parteneri de antrenament in aceasta saptamana
In vederea pregatirii urmatoarelor turnee internationale la care vor participa, Timo Boll si Adrian Crisan au ales sa se antreneze in aceasta saptamana la Frankfurt. Pornind de la faptul ca Adrian si Timo s-au mai antrenat impreuna si, probabil le-au fost utile aceste cantonamente efectuate impreuna, antrenorul echipei nationale masculine a Germaniei, Richard Prause, l-a contactat pe Adrian in cursul saptamanii trecute pentru a-i propune sa se antreneze la Frankfurt impreuna cu Boll. Cei doi sportivi de top se vor antrena la Frankfurt pana joi, urmand ca vineri, 8 decembrie 2006, ambii jucatori sa se deplaseze, Adrian in Spania, iar Timo la Gonnern, pentru a disputa meciurile din cadrul ultimei etape a grupelor Ligii Campionilor Europeni.
> 04.12.2006
 
LIEBHERR PUTS ITS PASSING UP IN THE FREEZE
Liebherr Ochsenhausen obtained an important success in the home match vs. Istres, the ECL Round 4 sole one on Saturday. The German team recovered Swedish Jens Lundqvist three months after he injured his shoulder. Lundqvist, nominated as #3, showed to be not in good shape of course and he was defeated by Chinese Sun Meng, but this result had not serious consequences thanks to the previous wins got by Adrian Crisan and Joao Monteiro.
In the fourth match, Crisan was implacable vs. Christophe Legout to seal Ochsenhausen success that means an half acquired qualification to the quarter-finals, even though the possibilities to snatch Cajagranada the first plase in the Group B seem really feeble.
> 25.11.2006, www.ecl-ettu.com

Photo by: Roscher
 
Internationalii bistriteni Adrian Crisan si Lucian Filimon au facut diferenta
Echipa de tenis de masa a României a fost învinsa de Germania cu scorul de 3-2, marti seara, la Buzau, în cadrul unei întâlniri contând pentru Grupa C a preliminariilor Campionatului European editia 2007. Cu toate acestea, jocurile lui Adrian Crisan sau ale lui Lucian Filimon, amândoi bistriteni, au facut posibila apropierea la un singur punct de vice-campioana mondiala. Mai multe despre ceea ce s-a întâmplat la Buzau ne-a spus antrenorul emerit, parintele tenisului de masa bistritean, Gheorghe Bozga.

“Asa dupa cum am mai precizat, ma asteptam ca nemtii sa joace puternic si sa ne puna probleme. Dar, daca Adi nu venea direct din China si nu exista diferenta de fus orar, sunt ferm convins ca altul era scorul în partida jucata contra surprizei acestor preliminarii, Dimitrij Ovtcharov. Cert, am vazut meciuri foarte bune si care au avut absolut de toate, adica nu a lipsit spectacolul, dar nici paradele de virtuoazitate. În calitatea mea de antrenor federal, vreau sa subliniez faptul ca atât Crisan, cât si Filimon si-au facut pe deplin datoria, Lucian având ceva în plus pentru modul cum a evoluat în partida cu Bastian Steger. Altfel, calificarile înca nu s-au jucat, sansele noastre de-a participa la Campionatele Europene din 2007 fiind înca destul de mari”, a conchis Gheorghe Bozga.

Rezultatele înregistrate în cele cinci meciuri disputate:

Adrian Crisan - Dimitrij Ovtcharov 1-3 (12-10, 6-11, 2-11, 7-11)
Andrei Filimon - Christian Suss 1-3 (9-11, 11-8, 7-11, 5-11)
Lucian Filimon - Bastian Steger 3-0 (13-11, 11-9, 12-10)
Adrian Crisan - Christian Suss 3-2 (2-11, 11-8, 8-11, 11-8, 11-3)
Andrei Filimon - Dimitrij Ovtcharov 2-3 (12-10, 5-11, 11-9, 6-11, 10-12)

În cealalta întâlnire din Grupa C, Ungaria a învins Polonia în deplasare, cu scorul de 3-1.

Clasament:
1. Germania 8
2. România 6
3. Polonia 5 (6-10)
4. Ungaria 5 (5-10)

Urmatoarea etapa este programata pe 21 noiembrie, când vor avea loc întâlnirile Ungaria - România si Germania - Polonia.
> Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 28.09.2006, Alin Cordos

 
Adrian Crisan, speranta României

Buzaul gazduieste, începând de astazi, locul din grupa C, România - Germania, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2007. Cu privire la aceasta competitie, antrenorul emerit Gheorghe Bozga a facut urmatoarele precizari: “La Buzau vor participa toti greii tenisului de masa românesc, dar lider incontestabil ramâne Adrian Crisan. Ma bucura ca în lotul national este si un alt bistritean, si aici este vorba de Lucian Filimon, care joaca în Franta. Vor fi niste partide grele, noi neavând înca suficienta putere sa învingem Germania, care este vicecampioana mondiala, dar speranta noastra este în Crisan, care ar putea aduce doua puncte”.

Dupa cum v-am mai informat, Vasile Florea, antrenorul echipei nationale masculine de tenis de masa a României, a anuntat ieri urmatorul lot pentru meciul cu Germania: Adrian Crisan (TTF Liebherr Ochsenhausen/Germania) - numarul 18 în lume, Andrei Filimon (Caen TTC 1/Franta) - numarul 92 în lume, Lucian Filimon (Saint Denis US 93/Franta) - numarul 349 în lume, Alexandru Cazacu (A.CTT Bucuresti) - numarul 703 în lume.

De partea cealalta, Richard Prause va conta pe Timo Boll (TTV Gonnern) - numarul 2 în lume, Bastian Steger (TTC Frickenhausen) - numa-

rul 38 în lume, Christian Suss (Borussia Dusseldorf) - numarul 50 în lume, Dimitri Ovcearov (TSV Schwalbe Tundern) - numarul 126 în lume, Patrick Baum (TTC Frickenhausen) - numarul 170 în lume.

România a fost învinsa de Germania, cu 3-1, a învins Ungaria (3-1) si Polonia (3-1). Germania conduce cu 6 puncte, urmata de România, 5 p, Ungaria, 4 p, Polonia, 3 p. În cealalta partida a grupei se vor întâlni Polonia si Ungaria. Ultimele meciuri ale României vor avea loc în deplasare, pe 21 noiembrie, cu Ungaria, si pe 9 ianuarie 2007, cu Polonia. Primele trei echipe se califica direct pe tabloul principal la Campionatul European.
> Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 26.09.2006
, Alin Cordos

 
Bistriteanul Adrian Crisan va apara culorile României
Vasile Florea, antrenorul echipei nationale masculine de tenis de masa a României, a anuntat un lot de cinci jucatori pentru meciul cu Germania, de marti, 26 septembrie, de la Buzau, din preliminariile Campionatului European din 2007 de la Belgrad. Pentru jocul din Grupa C, care va începe la ora 17.00, România are urmatoarea componenta: Adrian Crisan (TTF Liebherr Ochsenhausen/Germania) - numarul 18 în lume, Andrei Filimon (Caen TTC 1/Franta) - numarul 92 în lume, Constantin Cioti (SV Werder Bremen/Germania) - numarul 96 în lume, Lucian Filimon (Saint Denis US 93/Franta) - numarul 349 în lume, Alexandru Cazacu (A.CTT Bucuresti) - numarul 703 în lume. De partea cealalta, Richard Prause, va conta pe Timo Boll (TTV Gonnern) - numarul 2 în lume, Bastian Steger (TTC Frickenhausen) - numarul 38 în lume, Christian Suss (Borussia Dusseldorf) - numarul 50 în lume, Dimitri Ovcearov (TSV Schwalbe Tundern) - numarul 126 în lume, Patrick Baum (TTC Frickenhausen) - numarul 170 în lume. România a fost învinsa de Germania, cu 3-1, a învins Ungaria (3-1) si Polonia (3-1). Germania conduce cu 6 puncte, urmata de România, 5 p, Ungaria, 4 p, Polonia, 3 p. În cealalta partida a grupei se vor întâlni Polonia si Ungaria. Ultimele meciuri ale României vor avea loc în deplasare, pe 21 noiembrie, cu Ungaria, si pe 9 ianuarie 2007, cu Polonia. Primele trei echipe se califica direct pe tabloul principal la Campionatul European.
> Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 21.09.2006, Alin Cordos
 

Adrian Crisan va juca la Panasonic China Open
Astazi, Adrian Crisan a plecat spre Guangzhou (China) pentru a participa la Panasonic China Open. Adrian este inscris in proba de simplu masculin, figurand printre capii de serie, si in proba de dublu masculin, in care va face pereche cu colegul sau de club, suedezul Gerell Par.
Competitia se va desfasura in perioada 14 - 17 septembrie 2006 si face parte din circuitul ITTF Pro Tour.
> 12.09.2006

 
Bundesliga - etapa III: TTF - Wurzburg
Maine, 09 septembrie 2006, incepand cu orele 20:00 (ora Romaniei) Adrian Crisan va juca cu echipa sa de club impotriva echipei Muller Wurzburger Hofbrau intr-un meci contand pentru etapa a III-a a Bundesligii. Meciul va avea loc in sala BSZ din Biberach.
Inaintea disputarii partidelor din aceasta etapa, TTF se afla pe locul 3, fara nici o infrangere, departajata de setaveraj fata de primele 2 locuri.

TTF Liebherr Ochsenhausen
1. Adrian Crisan (26 ani, bilant: 3:1)
2. Mazunov Dimitrij (RUS) (35, 2:2)
3. Gerell Par (SWE) (23, 3:1)
4. Monteiro Joao (POR) (22, 2:1)

Muller Wurzburger Hofbrau
1. Leung Chu-Yan (HKG) (27, 1:3)
2. Tan Ruiwu (HRV) (23, 1:2)
3. Keinath Thomas (GER) (29, 0:3)
4. Sereda Peter (SVK) (22, 0:3)
> 08.09.2006
 
TTF Liebherr Ochsenhausen - TSV Schwalbe Tundern
Astazi, incepand cu ora 20:00, Adrian Crisan va juca, echipa sa de club TTF Liebherr Ochsenhausen, prima etapa din Campionatul Germaniei de tenis de masa editia 2006 - 2007.
Acest sezon este primul in care Adrian Crisan este jucatorul numarul 1 al formatiei sale.

TTF Liebherr Ochsenhausen
ADRIAN CRISAN
Lundquist Jens (SWE) - accidentat
Mazunov Dimitrij (RUS)
Gerell Par (SWE)
Monteiro Joao (POR)

TSV Schwalbe Tundern:
Ovtcharov Dimitrij (GER)
Pistej Lubomir (SVK)
Golovanov Stanislav (RUS)
Monteiro Thiago (BRA)
Duran Marc (ESP)
Tanchev Vladislav (BUL)
> 26.08.2006
 
Conferinta de presa a echipei TTF Liebherr Ochsenhausen
Astazi, de la ora 10:30 (ora Germaniei), a avut loc conferinta de presa a echipei TTF Liebherr Ochsenhausen. Cu ocazia acestei conferinte de presa a fost prezentat lotul de jucatori pentru sezonul 2006-2007 si obiectivele pe care TTF le are pentru urmatorul an.
Din partea TTF au participat presedintele Rainer Ihle, managerul Kristijan Pejinovic, antrenorul principal Anders Johansson si jucatorii Adrian Crisan, Dmitrij Mazunov, Par Gerell si Joao Monteiro. (Jens Lundquist nu a participat, fiind operat la inceputul acestei saptamani in Suedia)
Au fost prezenti jurnalisti de la ziare din Ochsenhausen, Biberach si Ulm, precum si de la posturi de radio si TV din regiune.
La inceputul acestei conferinte presedintele Rainer Ihle a prezentat sponsorii echipei si le-a multumit pentru eforturile facute pentru club.
Antrenorul Anders Johansson a prezentat jucatorii care fac parte din echipa si ceea ce s-a facut in cele 2 stagii de pregatire efectuate in aceasta vara, alaturi de nationala Danemarciei in Copenhaga si in Austria.
De asemenea, Johansson a mentionat faptul ca Adrian Crisan a jucat in aceasta vara in Superliga Chineza in care a castigat ambele meciuri jucate.
Dmitrij Mazunov a punctat faptul ca acest sezon se anunta ca fiind unul deosebit de interesant in Bundesliga, ca nu exista un favorit sigur pentru castigarea campionatului.
Adrian Crisan a prezentat obiectivul echipei TTF in sezonul 2006-2007: calificarea in play-off.
Par Gerell a spus cateva cuvinte despre meciurile ce le vor avea de disputat in Champions League si de faptul ca spera ca TTF sa ajunga cel putin in sferturile de finala.
Dupa aceste prezentari, ziaristii au adresat intrebari jucatorilor, antrenorului si conducerii clubului.
La incheierea conferintei de presa, presedintele Rainer Ihle i-a invitat pe toti cei prezenti la un cocktail.
> 23.08.2006
 
Programul lui Adrian Crisan in campionatul Germaniei 2006/2007

TUR
Sambata - 26.08.2006 - 19:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TSV Schwalbe Tundern
Vineri - 01.09.2006 - 19:00h - TTC SIG Combibloc Julich - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Sambata - 09.09.2006 - 19:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - Muller Wurzburger Hofbrau
Marti - 03.10.2006 - 14:00h - TTC RhonSprudel Fulda-Maberzell - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Duminica - 08.10.2006 - 17:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TTV Gonnern
Duminica - 15.10.2006 - 14:00h - Borussia Dusseldorf - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Vineri - 20.10.2006 - 19:30h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TTC Zugbrucke Grenzau
Duminica - 29.10.2006 - 17:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - SV Pluderhausen
Duminica - 26.11.2006 - 16:30h - TTC Frickenhausen - TTF LIEBHERR Ochsenhausen

RETUR
Duminica - 03.12.2006 - 14:00h - TSV Schwalbe Tundern - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Vineri - 22.12.2006 - 19:30h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TTC SIG Combibloc Julich
Duminica - 14.01.2007 - 15:00h - Muller Wurzburger Hofbrau - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Duminica - 28.01.2007 - 17:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TTC RhonSprudel Fulda-Maberzell
Duminica - 25.02.2007 - 17:00h - TTV Gonnern - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Duminica - 11.03.2007 - 17:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - Borussia Dusseldorf
Luni - 09.04.2007 - 15:00h - TTC Zugbrucke Grenzau - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Vineri - 20.04.2007 - 19:30h - SV Pluderhausen - TTF LIEBHERR Ochsenhausen
Duminica - 29.04.2007 - 15:00h - TTF LIEBHERR Ochsenhausen - TTC Frickenhausen

PLAY-OFF:
01.06 - 03.06.2007 - Semifinala - Tur
08.06 - 10.06.2007 - Semifinala - Retur
15.06 - 17.06.2007 - Finala - Tur
22.06 - 24.06.2007 - Finala - Retur
> 16.07.2006
 
Adrian Crisan a castigat ambele meciuri jucate in China
Astazi, 15 iulie 2006, Adrian Crisan a jucat, cu echipa sa de club, Sichuan Quanxing, impotriva echipei Shandong Luneng un meci contand pentru campionatul Chinei la tenis de masa. Adrian a jucat impotriva unui jucator din Coreea de Sud (Lee Jung Woo) si a unui chinez (Zhang Jike), invingandu-i pe ambii cu acelasi scor, 3-2. In final echipa sa de club a castigat cu scorul de 3-1. Adrian va reveni in tara in noaptea de 17 spre 18 iulie 2006. Va reveni in China pentru urmatoarele meciuri din campionatul acestei tari in cursul lunii august.
La sfarsitul saptamanii viitoare el trebuie sa se prezinte la echipa sa de club din Germania (TTF Liebherr Ochsenhausen) cu care va intra in cantonament in vederea pregatirii noului sezon. Pregatirea dinaintea sezonului 2006 - 2007 consta in doua cantonamente, unul in Danemarca (alaturi de nationala Danemarciei) si unul in Austria.
> 15.07.2006
 
Adrian Crisan, o viata de campion
de Augustin Danci
Adrian Crisan este de 5 ori câstigator al titlului de campion national la tenis de masa. În prezent joaca în Germania la TTF Liebherr Ochsenhausen. A câstigat de trei ori campionatul Germaniei si 3 cupe ale Germaniei. Performantele deosebite ale bistriteanului nascut în 7 mai 1980 sunt întregite de Openul Braziliei, de Openul Kuweitului, dar mai ales de un loc trei la Europenele din Danemarca. Este numarul 15 mondial, numarul 7 în Europa si numarul 1 incontestabil în România. Primul antrenor cu care a început sa descopere tainele tenisului de masa a fost Karl Schuster. Dupa perioada de „începator”, a trecut la grupa antrenorului emerit Gheorghe Bozga. Au urmat apoi rezultate deosebite pe plan intern si international, ajungând în top prin multa munca si seriozitate. Mai în gluma, mai în serios, Adrian spune ca, daca ar trebui sa aleaga din nou, probabil ar alege fotbalul în locul tenisului de masa.

Dupa o mica vacanta luata la Bistrita, Adrian Crisan se afla în cantonament la Sala Olimpica din Bistrita, împreuna cu alti 3 jucatori din tara si cu antrenorul Gheorghe Bozga. Peste aproximativ o saptamâna va merge sa joace în Liga Chineza. Adrian a acordat un interviu în exclusivitate saptamânalului „Servus Bistrita”.
Reporter: Este greu acest cantonament?
Adrian Crisan: Nu este chiar asa de greu, dar nici usor; ne antrenam de doua ori pe zi, facem si alergare, dar nu este un cantonament ca si înainte de un campionat european.
Reporter: Crezi ca va fi greu în China?
Adrian Crisan: În China, în echipa mea va juca campionul olimpic de la Atena si campionul mondial din 2003. Acolo se aduna aproape toti din primii 20 jucatori din lume. Deci va fi foarte greu.
Reporter: Asadar, o mare provocare pentru tine...
Adrian Crisan: Mie mi-a parut foarte bine ca am fost invitat acolo, alaturi de cei mai mari jucatori din lume, în cea mai puternica Liga din lume. Este într-adevar o mare provocare.
Reporter: Esti campion national. Cum comentezi acest lucru?
Adrian Crisan: Am deja 5 titluri în România. Anul acesta nu am fost în cea mai buna forma la campionatul national. Totusi am reusit sa câstig si sper sa reeditez performanta si la anul.
Reporter: Când ai început sa faci tenis?
Adrian Crisan: La vârsta de 6 ani. Tatal meu a jucat tenis de masa când era copil, iar eu am început cu fratele meu, care este cu 5 ani mai mare decât mine. El s-a lasat, urmând liceul si dupa aceea facultatea, iar eu am decis sa continui cu tenisul.
Reporter: Sperai sa ajungi aici când ai început?
Adrian Crisan: Speram sa fac cât mai mult posibil, sa dau tot ce pot si am reusit pâna acum.
Reporter: A fost greu începutul?
Adrian Crisan: A fost foarte greu pentru ca am avut si o perioada când nu jucam foarte bine. M-am si lasat doua saptamâni de tenis de masa. Iar dupa aceea am început de la cadeti, am început sa câstig campionatul national.
Reporter: Se câstiga bani din tenis?
Adrian Crisan: Se câstiga din ce în ce mai bine din tenis de masa. Primii 20 de jucatori din lume câstiga chiar foarte bine, pentru ca acuma sunt foarte multe turnee organizate în Japonia si în China.
Reporter: Poti trai din acesti bani?
Adrian Crisan: Eu pot sa traiesc foarte bine din acesti bani, dar totusi nu se pot compara cu banii din fotbal.
Reporter: Daca ai mai avea de ales de la început între fotbal si tenis de masa, ce ai alege?
Adrian Crisan: Poi... as alege... fotbalul (râde).
Reporter: Sunt la Bistrita tinere talente?
Adrian Crisan: Dupa cum am vazut, avem doua tinere talente, care sunt la început de drum si au în fata un campionat european; sunt cotati printre favoriti, ceea ce este deja foarte bine.
Reporter: Este România în elita tenisului mondial?
Adrian Crisan: În ultimii 2 ani am avut rezultate foarte bune cu echipa nationala: la europene am reusit sa câstigam medalia, la mondiale trebuia sa facem putin mai bine, iar acum ne aflam în Europa cu siguranta printre primele 3-4 echipe.
Reporter: Conditiile de la Bistrita cum ti se par?
Adrian Crisan: Conditiile de la Bistrita sunt unice. Am fost în toate cluburile din Germania, dar nu am vazut asa o sala ca la Bistrita.
> Servus Bistrita, iulie 2006
 
Adrian Crisan va juca in perioada 01 - 15 iulie 2006 in China !!!
Adrian Crisan va zbura miercuri, 28 iunie 2006, spre China pentru a juca la clubul Sichuan Quanxing in campionatul acestei tari. Adrian va juca alaturi de campionul olimpic de la Atena 2004, Ryu Seung Min (KOR), de campionul belgian Jean-Michel Saive (BEL), de vicecampionul mondial de la Paris 2003, Joo See Hyuk (KOR) si de inca 3 jucatori chinezi: Wang Jianjun, Zhao Peng si Chen Junji.

Dar iata echipele inscrise in campionatul Chinei si componenta lor:
1. SHAANXI YINHE
Ma Lin, Hao Shuai, Ko Lai Chak (HKG), Yang Zi (SIN), Guo Tao
2. SHANDONG LUNENG
Wang Hao, Lee Jung Woo (KOR), Zhang Jike, Yang Xiaofu
3. BEIJING TONGNIU
Ma Long, Ding Song, Hou Yingchao, Yan Sen
4. ZHEJIANG NINGBO HAITIAN
Kong Linghui, Jin Enhua, Chen Jian, Tang Peng (HKG), Huang Dawei
5. ZHEJIANG HAINING HONGXIANG
Timo Boll (GER), Liu Guozheng, Li Ping, Chiang Peng-Lung (TPE), Li Hu
6. 8-1 ICBC
Wang Liqin, Li Ching (HKG), Li Zhi, Liu Yang
7. LIAONING JINZHOU WANTONG
Lei Zhenhua, Zhou Bin, Xu Hui, Liu Jikang, Zhao Te
8. WUXI JIANGNAN ELECTRIC CABLE
Chen Qi, Shan Mingjie, Zhan Jian, Zhu Jiang, Lin Chen
9. SICHUAN QUANXING
Ryu Seung Min (KOR), Jean-Michel Saive (BEL), ADRIAN CRISAN (ROU), Joo See Hyuk (KOR), Wang Jianjun, Zhao Peng, Chen Junji
10. JILIN SONGYUAN EURASIAN HUADU
Oh Sang Eun (KOR), Chuang Chih-Yuan (TPE), Zhang Yong, Zhang Chao, Guo Keli
 
Adrian Crisan va juca pe prima pozitie la TTF in urmatorul sezon
Sezonul 2006 - 2007 va fi primul in care Adrian Crisan figureaza ca jucatorul nr. 1 al echipei sale de club TTF LIEBHERR Ochsenhausen.

TTF LIEBHERR Ochsenhausen

1. ADRIAN CRISAN

2. Lundqvist Jens (SWE)
3. Mazunov Dimitrij (RUS)
4. Gerell Par (SWE)
5. Monteiro Joao (POR)
6. Ionescu Ovidiu
 
ROMANIA, LOCUL 9 LA CM DE TENIS DE MASA DE LA BREMEN
Reprezentativa masculina de tenis de masa a Romaniei a terminat pe locul al noualea la Campionatul Mondial de la Bremen, dupa ce a trecut, cu scorul de 3-2, de selectionata Suediei, in intalnirea pentru locurile 9-10.
Adrian Crisan l-a învins, cu scorul de 3-0 (11-8, 11- 6, 11- 9), pe Par Gerell, în fata caruia s-a impus, scor 3-2 (8-11, 11-6, 6-11, 12-10, 11-8), si Lucian Filimon. Crisan a obtinut o victorie si în meciul cu Robert Svensson, scor 3-0 (11-5, 11-7, 11-5).
Andrei Filimon a pierdut, cu scorul de 0-3 (10-12, 7-11, 7-11, 0-3), meciul cu Jens Lundqvist, iat Lucian Filimon a fost invins, cu scorul de 3-1, de Robert Svensson (11-7, 11-13, 11-8, 11-8).
> www.totalsport.ro, 30.04.2006
 
ROMANIA SI SUEDIA SE BAT PENTRU LOCUL NOUA LA CM DE TENIS DE MASA
Echipa masculina de tenis de masa a Romaniei va juca contra reprezentativei Suediei partida care va decide ocupanta pozitiei a noua la Campionatul Mondial de la Bremen, dupa ce tricolorii au trecut de Grecia, cu scorul de 3-1.
Adrian Crisan l-a invins, cu scorul de 3-1 (10-12, 11-4, 11-9, 11-9), pe Ntaniel Tsiokas, si s-a impus, cu acelasi scor, 3-1 (9-11, 11-6, 11-3, 13-11), in fata lui Panagiotis Gionis. Tot o victorie a obtinut si Constantin Cioti, cu scorul de 3-2, in fata sportivului Konstantinos Papageorgiou, iar Andrei Filimon a pierdut, cu scorul de 2-3 (11-7, 6-11, 11-8, 6-11, 7-11), meciul cu Panagiotis Gionis.
> www.totalsport.ro, 30.04.2006
 
ROMANIA - OLANDA 3-1, LA CAMPIONATUL MONDIAL DE TENIS DE MASA
Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei a castigat, miercuri, cu scorul de 3-1, intalnirea cu reprezentativa Olandei, in grupa A a primei divizii a Campionatului Mondial pe echipe, desfasurat la Bremen.
Adrian Crisan l-a invins, cu scorul de 3-1 (5-11, 11-7, 11-8, 14-12) pe Danny Heister. Andrei Filimon a trecut, cu scorul de 3-1 (7-11, 11-7, 11-7, 11-9), de Trinko Keen, in timp ce Constantin Cioti a fost invins, cu scorul de 3-0 (5-11, 10-12, 7-11), de Barry Wijers. In ultimul meci al intalnirii, Adrian Crisan l-a invins, cu scorul de 3-1 (7-11, 11-7, 11-9, 17-15), pe Trinko Keen.
In clasamentul grupei Romania se afla pe pozitia a doua, la un punct in spatele Chinei, care a acumulat opt puncte.
> www.totalsport.ro, 27.04.2006
 
In grupa A din cadrul primei divizii a Campionatului Mondial pe echipe de la Bremen, echipa masculina de tenis de masa a Romaniei a invins, miercuri, cu scorul de 3-2, reprezentativa Suediei.
Andrei Filimon a fost invins, cu scorul de 3-0 (11-3, 11-7, 14-12) de Peter Karlsson, iar Adrian Crisan a fost intrecut, cu scorul de 3-2 (11-4, 11-7, 10-12, 6-11, 11-4), de Jan-Ove Waldner.
In ultimele trei intalniri, Constantin Cioti l-a depasit, cu scorul de 3-1 (11-9, 7-11, 11-9, 11-7), pe Jens Lundqvist, Adrian Crisan l-a invins, cu scorul de 3-1 (10-12, 11-2, 11-6, 15-13) pe Peter Karlsson, iar Andrei Filimon a trecut, cu scorul de 3-1 (13-11, 11-8, 11-13, 11-6), de Jan-Ove Waldner.
In celelalte meciuri din grupa A, selectionata Chinei a invins, cu scorul de 3-0, formatia Danemarcei, iar echipa Italiei a trecut, cu scorul de 3-1, de reprezentativa Olandei.
Dupa trei etape, in clasament conduce China - 6 puncte, urmata de Suedia - 5 puncte, Romania - 5 puncte, Italia - 4 puncte, Danemarca - 4 puncte si Olanda - 3 puncte.
In urmatoarea partida, Romania va intalni, joi, de la ora 14.00, selectionata Olandei.
> www.totalsport.ro, 26.04.2006
 
TTF behaupten Spitzenposition
Mit einem 6:1-Erfolg über SIG Combibloc Jülich/Hoengen haben die TTF Liebherr Ochsenhausen ihre Tabellenführung in der Tischtennis-Bundesliga souverän behauptet. Die Mannschaft von Trainer Anders Johansson hatte mit den Gästen aus dem Rheinland wenig Mühe. Nach der 2:0-Führung aus den Doppeln tat sich im vorderen Paarkreuz Chuang Chih-Yuan gegen Thomas Keinath zwar ein bisschen schwer, dafür ließen der Taiwanese und Adrian Crisan dem deutschen Nationalspieler Lars Hielscher keine Chance. Im hinteren Paarkreuz überzeugte der Schwede Pär Gerell beim 3:1 gegen Marek Klasek. Johansson: „Päge hat zwei Sätze lang sein vielleicht bestes Bundesligaspiel in dieser Saison gemacht.“ Den einzigen Punkt musste - wie schon eine Woche zuvor beim 6:1 gegen Tündern - der Russe Fedor Kuzmin abgeben. Er unterlag etwas überraschend dem Chinesen Hao Jie mit 1:3. „Kuzmin spielt wie alle anderen im Training sehr gut. Vielleicht erwartet er im Spiel ein bisschen zu viel von sich. Aber ich mache mir darüber keine Sorgen. Wir haben noch zwei Bundesligaspiele und die Weltmeisterschaften, um das bis zu den Play-offs hinzukriegen“, sagte Johansson.
Ergebnisse:
Ochsenhausen – Jülich/Hoengen 6:1: Chuang/Mazunov - Klasek/Hao 3:0 (11:8, 12:10, 12:10); Crisan/Gerell - Hielscher/Keinath 3:1 (11:8, 5:11, 11:8, 11:9); Chuang Chih-Yuan - Thomas Keinath 3:2 (11:9, 11:4, 7:11, 5:11, 11:6); Adrian Crisan - Lars Hielscher 3:0 (11:9, 11:2, 11:8); Fedor Kuzmin - Hao Jie 1:3 (6:11, 11:8, 14:16, 6:11); Pär Gerell - Marek Klasek 3:1 (11:6, 8:11, 11:8, 11:6); Chuang - Hielscher 3:0 (11:9, 11:3, 11:8). Zuschauer: 350.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 26.03.2006
 
TTF schlagen Tündern 6:2
Zu einem ungefährdeten 6:2-Sieg kamen die TTF Liebherr Ochsenhausen am Samstagnachmittag gegen den TSV Schwalbe Tündern. Vor nur 200 Zuschauern in der Biberacher BSZ-Halle fehlte nicht viel, und die TTF hätten den Aufsteiger gar mit der 6:0-Höchststrafe nach Hause geschickt. Doch Fedor Kuzmin vergab gegen Michal Bardon eine 2:0-Satzführung und zwei Matchbälle und verlor mit 11:13 im fünften Durchgang. Somit mussten die Spieler nach dem 5:1-Zwischenstand auch noch in die zweite Runde, was Jugend-Europameister Dimitrij Ovtcharov noch einen 3:0-Achtungserfolg über Ochsenhausens Spitzenmann Chuang Chih-Yuan ermöglichte. Im ersten Einzel hatte Deutschlands Nachwuchshoffnung den Rumänen Adrian Crisan nur zwei Sätze lang ärgern können, danach dominierte Ochsenhausens Nummer zwei die Partie. Crisan gewann auch sein zweites Einzel gegn Chen Hongyu sicher in drei Sätzen. Die weiteren Punkte holten die beiden Doppel Chuang/Mazunov und Crisan/Gerell sowie Chuang gegen Chen und Pär Gerell mit einer überzeugenden Leistung beim 3:1 gegen Stefan Feth.

"Kuzmin hat gegen einen starken Gegner zu viele unnötige Fehler gemacht. Und Ovtcharov hat gezeigt, dass er auf dem besten Weg ist, Deutschlands Nummer zwei zu werden. In einem Jahr könnte es schon so weit sein", sagte TTF-Trainer Anders Johansson.

Ergebnisse: Chuang/Mazunov - Chen/Bardon 3:0 (11:3, 12:10, 11:4); Crisan/Gerell - Ovtcharov/Feth 3:1 (11:8, 11:8, 10:12, 11:9); Chuang Chih-Yuan - Chen Hongyu 3:1 (11:5, 11:6, 6:11, 11:4); Adrian Crisan - Dimitrij Ovtcharov 3:2 (3:11, 9:11, 11:3, 11:5, 11:5); Fedor Kuzmin - Michal Bardon 2:3 (11:7, 11:9, 7:11, 6:11, 11:13); Pär Gerell - Stefan Feth 3:0 (11:5, 15:13, 11:8); Chuang - Ovtcharov 0:3 (6:11, 12:14, 7:11); Crisan - Chen 3:0 (11:8, 11:2, 11:7).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 18.03.2006

 
TTF landen klaren 6:1-Auswärtssieg
Souverän haben die TTF Liebherr Ochsenhausen ihre Auswärtsaufgabe beim Tabellenletzten SV Werder Bremen gelöst: Mit 6:1 gewann der Spitzenreiter beim allerdings etwas ersatzgeschwächten Aufsteiger.
Ohne den verletzten Schweden Magnus Molin waren die Gastgeber chancenlos gegen die in Bestbesetzung und in guter Verfassung antretenden TTF. Nur das Doppel Chuang/Mazunov fand bei den Gästen nicht zur gewohnten Form und musste sich Bremens Spitzenduo Bentsen/Cioti beugen. Das zweite Doppel und die Einzel waren dann aber doch eine relativ klare Angelegenheit für Crisan/Gerell sowie Chuang Chih-Yuan, Adrian Crisan, Dmitrij Mazunov und Fedor Kuzmin. Mit dem dritten Sieg in Serie baute Ochsenhausen seinen Vorsprung an der Tabellenspitze auf drei Punkte gegenüber Pokalsieger Frickenhausen aus.
Ergebnisse:
Bentsen/Cioti - Chuang/Mazunov 3:0 (12:10, 11:6, 11:6); Sörensen/Yang - Crisan/Gerell 0:3 (9:11, 4:11, 5:11); Allan Bentsen - Adrian Crisan 0:3 (4:11, 8:11, 6:11); Constantin Cioti - Chuang Chih-Yuan 1:3 (9:11, 7:11, 11:8, 7:11); Mads Sörensen - Dmitrij Mazunov 1:3 (8:11, 17:19, 11:7, 7:11); Yang Hong - Fedor Kuzmin 1:3 (5:11, 7:11, 11:8, 5:11); Bentsen - Chuang 1:3 (7:11, 8:11, 11:8, 7:11).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 10.03.2006
 
"Imi voi apara titlurile in 2007"
Adi, ai terminat neinvins aceasta editie a Nationalelor, cu doua medalii de aur in probele la care ai participat, simplu si dublu.
Sunt foarte fericit ca mi-am aparat titlurile pe care le-am castigat si anul trecut: cu Lucian Filimon la dublu, in timp ce la simplu l-am avut in finala ca adversar si am reusit sa-l depasesc inca o data. Sper sa revin si anul viitor pentru a-mi apara titlurile, performantele realizate in acest an.
A fost mai greu decat anul trecut ?
A fost putin mai greu pentru ca nu am fost in cea mai buna forma. Am muncit mult in ultimele luni. Sper insa ca pana la Campionatele Mondiale sa-mi revin si sa joc cel putin la fel de bine ca la Europenele de anul trecut.
A fost un moment cheie in finala cu Filimon, cand ai fost egalat in setul 6, la scorul de 3-2 la seturi, dupa ce ai condus cu 9-5. Ai reusit sa treci cu bine si sa castigi setul si meciul.
Am gresit inca din primul set cand am condus cu 8-4 si am pierdut acel set. Era cu totul alt meci daca as fi castigat primul set. Am castigat relativ usor urmatoarele doua seturi. In ultimul set el a dat tot ce-a avut mai bun, la fel si eu pe final, am castigat si ma bucur ca sunt campion.
Colegii tai de la lot nu se obosesc sa ne onoreze cu prezenta. Nu povestesti cu ei ? Ce spun ?
E treaba lor. Fiecare e propriul lui stapan. Vorbesc cu ei, insa nu am atins acest subiect niciodata.
Ai jucat doua finale, ambele televizate. Cum comentezi aceasta premiera pentru tenisul de masa din Bistrita ?
Este un lucru formidabil sa reusesti sa ai televizate finalele unui campionat national. S-a facut o treaba foarte buna la capitolul imagine la nivel de federatie. Acest lucru nu poate decat sa faca o buna propaganda tenisului de masa, in special, dar si sportului bistritean, in general.
> Sportul bistritean, 07.03.2006
, Vasile Bancea
 
Simply the Best
Adrian Crisan a tinut capul de afis al competitiei la Sala Olimpica reusind sa aduca Bistritei doua medalii de aur.
Dupa editiile din 2004 si 2005, desfasurate tot la Bistrita, editia 2006 a Campionatelor Nationale de tenis de masa - Romstal a fost de departe cea mai reusita. Se vede treaba ca organizatorii acumuleaza an de an experienta, experienta care ii ajuta sa faca lucrurile sa mearga mai bine de la an la an. Capul de afis al competitiei, ce s-a desfasurat pe durata a trei zile (3-5 martie), a fost tinut de Adrian Crisan, care a cucerit doua medalii de aur, la simplu, si la dublu cu Lucian Filimon. Secondat ca la carte de Lucian Filimon, tenismen bistritean ce evolueaza in Franta, a reusit sa faca spectacol in Sala Olimpica. Daca in intrecerea masculina zarurile pareau a fi aruncate inaintea inceperii partidelor, la feminin lupta a fost mult mai echilibrata, in final aradeanca Daniela Dodean reusind sa se impuna in fata "armatei" din Constanta, condusa de pe margine de temperamentalul (doar la infrangeri) Viorel Filimon.
> Sportul bistritean, 07.03.2006, Vasile Bancea
 
Victime inaintea jocului
L-am intrebat pe Adrian Crisan cum a fost intrecerea de dublu. "Greu", mi-a raspuns acesta. "Am invins in doua meciuri cu 3-1 si o data cu 3-0. La dublu e mai greu ca la simplu. Multe perechi sunt alcatuite ad-hoc si pot fi imprevizibile, joaca la <nu am ce pierde>. Pana la urma am aparat cu Lucian titlul cucerit anul trecut". Insa se vedea ca medalia de aur de la dublu reprezenta doar preludiul probei de simplu. Chiar daca toata lumea il vedea campion inaintea startului probei de simplu, Crisan si-a vazut de ritualul lui de profesionist: incalzire ca la carte, tratarea fiecarui meci cu maxima seriozitate. Si i-a iesit. A castigat toate meciurile, insirandu-i pana la medalia de aur pe Constantinescu (Iasi), Seni (Bucuresti), Olteanu (Bucuresti), Neacsu (Bucuresti, in semifinale), Filimon (Bistrita, in finala). A castigat pentru ca a venit sa castige, pentru ca intra la masa cu gandul de a invinge. Nu la fel s-au comportat marea majoritate a adversarilor, care au venit in fata lui Crisan, cu exceptia lui Filimon, ca victime sigure. In aceste conditii va trebui sa mai asteptam ceva vreme pana se va gasi in tara un adversar pe masura lui Adrian Crisan.
> Sportul bistritean, 07.03.2006, Vasile Bancea
 
Adrian Crisan este noul campion national
Jucatorul Adrian Crisan, de la CSM Bistrita, a cistigat proba masculina din cadrul Campionatelor Nationale de tenis de masa, desfasurate, la sfirsitul saptaminii trecute, la Bistrita. Pe locul doi s-a clasat Lucian Filimon (CSM Bistrita), pozitia a treia fiind ocupata de Alexandru Cazacu (ACTT Bucuresti) si Lucian Neacsu (Aspol Bucuresti).
Competitia feminina a fost cistigata de Daniela Dodean (CSM Arad), urmata de Irina Hoza (CSS LPS Farul Constanta). Pe locul trei s-au situat Elizabeta Samara si Iulia Necula, ambele de la CSS LPS Farul Constanta. La dublu masculin, invingator a fost cuplul Adrian Crisan / Lucian Filimon, locul doi revenind perechii Zoltan Zoltan (Lipoplast Timis) / Ovidiu Tudor (CSM GIP Security Iasi). Pe locul trei s-au situat cuplurile Alexandru Cazacu / Ionut Oancea (ambii ACTT Bucuresti) si Adrian Dodean / Dragos Olteanu (ACTT Bucuresti).
Perechea Elizabeta Samara / Daniela Dodean s-a clasat pe prima pozitie in competitia de dublu feminin, fiind urmata de cuplul Iulia Necula/Ioana Ghemes. Locul trei a fost ocupat de gemenele Andreea Dospina / Mihaela Dospina (CSM LPS Hidroconstructia Slatina) ssi de cuplul Virginica Miroiu /Ana Stoian (Stirom Bucuresti).
La dublu mixt, invingatoare a fost perechea formata din fratii Daniela si Adrian Dodean. Pe locul doi s-a clasat cuplul Iulia Necula / Dragos Olteanu, iar pozitia a treia a fost ocupata de perechile Raluca Valeanu / Cristian Podar (CSM LPS Bistrita) si Andreea Mamaliga (CSS LPS Farul) / Alexandru Cazacu (ACTT Bucuresti).
De la Campionatul National au lipsit componentele lotului national, Mihaela Steff si Adriana Zamfir. Ambele si-au motivat absenta de la nationale prin faptul ca trebuie sa joace pentru echipele lor de club din strainatate. La competitie au participat 140 de sportivi de la 37 de cluburi.
> www.spt.ro, 06.03.2006
 
Final în Campionatul National “ROMSTAL”
Internationalul bistritean Adrian Crisan este noul campion al României
• la fete, titlul a fost adjudecat de o alta eleva a antrenorului emerit Gheorghe Bozga, Daniela Dodean, campioana europeana la junioare

Timp de trei zile, sala de tenis de masa a Centrului Olimpic a fost gazda celui mai important event sportiv din primavara acestui an - Campionatul National “ROMSTAL”, seniori si senioare. La competitie au participat peste 180 de sportivi dornici sa se afirme în cadrul acestui important concurs, însa marile batalii s-au dat între nume deja cunoscute în tenisul de masa european si mondial.
Astfel, ieri dupa-amiaza, în direct pe Telesport, am putut urmari adevarate spectacole puse în scena de un Adrian Crisan sau Lucian Filimon, la baieti, si de Daniela Dodean, Irina Hoza sau Elisabeta Samara, la fete.
Pentru departajarea adversarilor s-a jucat în sistemul “cel mai bun din sapte seturi”. Contextual, la capatul celor doua finale de dublu, clasamentul arata în felul urmator:

Dublu fete
Locul I si campioane ale României: Samara - Dodean
Locul II: Necula - Ghemes
Locurile III-IV: Stoian - Miroiu; Andreea Dospina si Mihaela Dospina

Dublu baieti
Locul I si campioni ai României: Crisan - Filimon
Locul II: Szoltan Szoltan - Tudor Ovidiu
Locurile III-IV: Cazacu - Oancea; Dodean - Olteanu

Cu siguranta ca cele mai asteptate si gustate partide au fost cele de simplu, care au pus fata în fata pe Daniela Dodean (CSM Arad) si Irina Hoza (Farul Constanta), respectiv Adrian Crisan (Ochsenhausen, Germania) si Lucian Filimon (Liga Franceza de tenis de masa).

Finala fete:
Daniela Dodean contra Irina Hoza
Meci extrem de interesant, cu multe rasturnari de scor, Dodean reusind cu greu sa tina piept în primele trei seturi mai tinerei colege Irina Hoza, care, de altfel, reuseste sa egaleze, batalia decisiva dându-se la scorul de 3-3 la seturi. A urmat un ultim set, cu mingi taioase, concurentele luptând din greu pentru fiecare punct, însa la 9-9, constanteanca începe sa greseasca, iar Dodean va profita din plin de greseli, adjudecându-si în cele din urma titlul de campioana nationala cu scorul de 11-9, respectiv 4-3 la seturi.

Finala baieti:
Adrian Crisan contra Lucian Filimon
O partida de nivel european, jucata practic între doua scoli, cea germana, cu un joc ordonat, servicii gândite matematic si fara prea multe ruperi de ritm, si scoala franceza, cu un joc mult mai spectaculos, dar insuficient de precaut. Dupa ce Filimon a câstigat primul set, batalia a devenit din ce în ce mai crâncena, cei doi giganti reusind cu greu sa se domine unul pe altul, scorul fiind dupa patru seturi de 2-2. În acest moment, jocul mult mai chibzuit al internationalului bistritean va începe sa aiba câstig de cauza, Filimon pierzând partida pe “propria mâna” cum se mai spune, scorul de 4-2 transformându-l pe Crisan în noul campion al României.
Precizam faptul ca Adrian Crisan a cucerit ieri cel de-al cincilea titlu national si al treilea titlu consecutiv.

> Mesagerul de Bistrita-Nasaud, 06.03.2006, Alin CORDOS

 
A ramas doar Crisan
Asa cum era de asteptat, Mihaela Steff nu va participa la Campionatele Nationale care vor avea loc la Bistrita.
Pentru a treia oara, Campionatele Nationale de tenis de masa rezervate seniorilor vor avea loc la Bistrita, in sala Centrului Olimpic din localitate. Competitia incepe astazi cu fazele preliminare. Finalele se vor disputa duminica, urmind a fi transmise in direct de Telesport, de la ora 12:00. Cea mai mare absenta la editia din acest an este cea a Mihaelei Steff.
"Desi la ora actuala Mihaela se antreneaza in sala impreuna cu Adrian Crisan, ea si-a motivat lipsa de la aceste Nationale prin prisma faptului ca are de sustinut un meci in Italia. Eu nu prea pot sa inteleg acest lucru, dar cred ca participarea la un Campionat National este extrem de importanta pentru orice sportiv, indiferent de performanta la care respectivul a ajuns", ne-a declarat Gheorghe Bogza, vicepresedinte al federatiei romane de specialitate.
La concurs va fi, insa, prezent Adrian Crisan, numarul zece mondial in acest moment. De asemenea, la Bistrita urmeaza sa soseasca Daniela Dodean si Samara Elisabeta, aceasta din urma fiind medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de junioare de anul trecut.
In aceasta dimineata, au inceput probele de dublu, iar dupa-amiaza vor avea loc cele pe grupe. Miine se vor disputa meciurile la dublu mixt si calificarile in asa fel incit duminica, de la ora 12:00, sa aiba loc cele patru finale, la simplu si la dublu, masculin si feminin.
Bistritenii vor tot
Bistritenii au o lunga traditie pe scena tenisului de masa din Romania. "Speram sa cistigam titlurile, insa la fete, avind in vedere faptul ca sportiva Cristiana Kont este suspendata, deoarece nu a semnat contractul cu federatia, vom fi in minus cu o medalie. Principalul nostru obiectiv este, insa, acela de a oferi localnicilor un spectacol inedit", a spus Bogza. La competitie vor sosi 180 de sportivi. Mai e asteptat doar Lucian Filimon, care va veni in ultimul moment din Franta.
> Sport Total, 03.03.2006, Autor: Alin Cordos, Bistrita-Nasaud
 
Qatar Open: Chuang verpasst Halbfinale knapp – Chinesen stoppen Crisan und Mazunov
Chuang Chih-Yuan und Adrian Crisan von den TTF Liebherr Ochsenhausen sind bei den hochkarätig besetzten Qatar Open erst im Viertelfinale gestoppt worden. Aufhorchen ließ auch TTF-Kapitän Dmitrij Mazunov.
Nur um Haaresbreite verpasste Chuang den Sprung ins Halbfinale: In der Partie gegen den künftigen Düsseldorfer Bundesligaspieler Petr Korbel (derzeit Würzburg) holte der 24-jährige Taiwanese einen 1:3-Satzrückstand auf und führte im Entscheidungsdurchgang mit 5:2, verlor diesen aber noch knapp mit 9:11. Auf dem Weg in die Runde der besten Acht hatte Chuang den Deutschen Torben Wosik (Frickenhausen), den Franzosen Patrick Chila (Charleroi) und Samsonov-Bezwinger Lucjan Blaszczyk (Grenzau) ausgeschaltet und seine ansteigende Form unterstrichen.
Das gilt auch für Adrian Crisan, der mit Erfolgen über den Spanier Alfredo Carneros sowie die Hongkong-Chinesen Cheung Yuk (Grenzau) und Leung Chu-Yan (Würzburg) ins Viertelfinale einzog. Hier war der Rumäne dann beim 0:4 gegen den Weltranglisten-Vierten Wang Hao aus China chancenlos.
Dmitrij Mazunov überraschte zum Auftakt mit einem 4:1-Erfolg über den Hongkong-Chinesen Li Ching, fand dann aber in dem Weltranglisten-Ersten Wang Liqin aus China (1:4) seinen Meister. Für Fedor Kuzmin kam nach dem Auftaktsieg über Jörg Schlichter (Fulda) gegen den Griechen Kalinikos Kreanga (2:4) das Aus, der Schwede Pär Gerell verlor in Runde eins gegen Blaszczyk (1:4).
Für einen Paukenschlag sorgte Gerells Landsmann Jens Lundquist, der den seit Wochen überragenden Timo Boll (Gönnern) glatt mit 4:0 ausschaltete. Der Noch-Frickenhauser Lundquist wird ebenso als Neuzugang bei den TTF gehandelt wie der Däne Michael Maze, dessen Vertrag bei Borussia Düsseldorf nach der Verpflichtung Korbels zum Saisonende einvernehmlich aufgelöst wird.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 16.02.2006
 
Champions League: TTF scheitern knapp
Die TTF Liebherr Ochsenhausen sind im Viertelfinale der Champions League ausgeschieden: Ein 3:2-Sieg im Rückspiel gegen den SVS Niederösterreich reichte nicht, um die 1:3-Niederlage aus dem Hinspiel wettzumachen.
Dabei hatte es fünf Sätze lang so ausgesehen, als würden die Tischtennisfreunde die Gäste aus der Nachbarrepublik vor 500 Zuschauern in der Biberacher BSZ-Halle förmlich überrollen. Chuang Chih-Yuan gewann überraschend deutlich mit 3:0 gegen Europe-Top-12-Finalist Werner Schlager, und Adrian Crisan war beim Stand von 2:0-Sätzen auf dem besten Weg, das Schlüsselspiel gegen Chen Weixing zu gewinnen. Dann aber kam Niederösterreichs Abwehr-Ass besser ins Spiel und hatte im vierten Satz beim Stand von 10:10 Glück mit einem Kantenball. Statt Machtball Crisan hieß es Satzball Chen, der die Chance nutzte und im fünften Durchgang gegen den nun resignierenden Rumänen wenig Mühe hatte. Zur großen Enttäuschung der TTF verlor danach Fedor Kuzmin die Partie gegen den Weltranglisten-218. Daniel Habesohn glatt mit 0:3 und verspielte alle Chancen aufs Weiterkommen, die selbst bei einem nur knappen Sieg des Russen noch intakt gewesen wären. So aber sicherte der 19-jährige Habesohn seinem Team vorzeitig den Einzug ins Halbfinale, und es war für Ochsenhausen ein schwacher Trost, dass Chuang Chih-Yuan und Adrian Crisan mit zwei 3:0-Erfolgen gegen die jetzt nachlässigen Chen Weixing und Werner Schlager den Gastgebern noch den 3:2-Sieg sicherten.
„Eine Mischung aus Enttäuschung und Verärgerung“ empfand TTF-Präsident Rainer Ihle nach der vergeblichen Aufholjagd: „Unsere beiden Spitzenspieler sind heute auch wie solche aufgetreten, aber Fedor Kuzmins Leistung war schon sehr schwach.“ Der Russe hatte von Trainer Anders Johansson aufgrund seiner starken Trainingsleistungen den Vorzug gegenüber seinem Landsmann Dmitrij Mazunov und dem Schweden Pär Gerell erhalten: „Fedor hatte super trainiert. Leider ist er nach dem verlorenen ersten Satz in Panik geraten.“ Adrian Crisan bescheinigte der Schwede „gegen Chen Weixing vier Sätze lang eine hervorragende Leistung. Er war noch dichter am Sieg als im Hinspiel“. Eine Einschätzung, die auch der Austro-Chinese bestätigte: „Schlagers klare Niederlage hatte mich schon etwas verunsichert. Zudem hat Crisan am Anfang sehr gut gespielt. Ich benötigte dieses Mal einiges Glück, um gegen ihn zu gewinnen.“
Damit untermauerte nicht nur Chen Weixing, sondern auch der SVS Niederösterreich seinen Ruf als „Angstgegner“ der TTF: Bereits zum fünften Mal scheiterten sie in der Champions League an dem Klub aus Wien, der es im Halbfinale mit Topfavorit Royal Villette Charleroi aus Belgien zu tun bekommt.
Die Ergebnisse:
Chuang Chih-Yuan – Werner Schlager 12:10, 11:7, 11:7; Adrian Crisan – Chen Weixing 11:6, 11:7, 8:11, 10:12, 5:11; Fedor Kuzmin – Daniel Habesohn 10:12, 6:11, 6:11; Chuang – Chen 11:8, 11:7, 11:6; Crisan – Schlager 11:9, 11:7, 11:6.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 11.02.2006
 
Champions League: TTF glauben an ihre Chance
In der Tischtennis-Bundesliga thronen die TTF Liebherr Ochsenhausen souverän an der Tabellenspitze, auf internationalem Parkett aber stehen sie an diesem Wochenende mit dem Rücken zur Wand: Im Viertelfinal-Rückspiel der Champions League am Samstag, 11. Februar, gegen den SVS Niederösterreich (14 Uhr, BSZ-Halle Biberach) gilt es für die Mannschaft von Trainer Anders Johansson, eine 1:3-Hinspielniederlage wettzumachen.
„Die Hoffnung stirbt zuletzt“, lautet das Motto von TTF-Präsident Rainer Ihle vor der schwierigen Aufgabe gegen den Angstgegner aus Niederösterreich. Viel hängt davon ab, ob es einem der TTF-Spieler gelingt, Defensivartist Chen Weixing zu bezwingen, der die Oberschwaben seit Jahren zur Verzweiflung bringt. Im Hinspiel schlug die taktische Maßnahme fehl, Dmitrij Mazunov an Position zwei aufzubieten. Der Gegner roch den Braten und stellte Chen ebenfalls an zwei, so dass es gar nicht mehr zum Duell des Russen mit dem gebürtigen Chinesen kam. Was die Siegchancen gegen Chen angeht, war das Europe Top 12 in Kopenhagen alles andere als ermutigend für Ochsenhausen: Adrian Crisan kassierte eine 0:4-Packung, nachdem er den Abwehrer im Hinspiel in die Verlängerung des Entscheidungssatzes gezwungen hatte. Dass Ex-Weltmeister Werner Schlager in Kopenhagen bis ins Endspiel kam, macht deutlich, dass die TTF in der Außenseiterrolle sind. Zumal bei den Niederösterreichern auch noch die Rückkehr des langzeitverletzten Kostadin Lengerov zur Diskussion steht, der sich gegen seinen früheren Klub oft sehr gut geschlagen hat. Bei einem 3:1 müsste Ochsenhausen das Satzverhältnis von 10:6 aus dem Hinspiel übertreffen. „Wenn wir uns noch ein bisschen steigern, haben wir eine 50:50-Chance“ verbreitet Trainer Anders Johansson unverdrossen Zuversicht, und Ihle ergänzt: „Eine kleine Chance gibt es noch, wir erwarten eine volle Halle und werden Volldampf geben.“
Die Aufgebote: (in Klammern Alter, Nation, Weltranglistenplatz/Bundesliga-/Champions-League-Saisonbilanz):
TTF: 1. Chuang Chih-Yuan (24/TPE/15./14:7/6:0), 2. Adrian Crisan (25/ROM/12./11:10/7:2), 3. Fedor Kuzmin (22/RUS/47./12:5/2:3), 4. Dmitrij Mazunov (34/RUS/77./9:0/2:4), 5. Pär Gerell (23/SWE/102./4:5/2:0).
Niederösterreich: 1. Werner Schlager (33/AUT/19./6:2), 2. Chen Weixing (33/AUT/14./11:0), 3. Kostadin Lengerov (26/AUT/103./1:2), 4. Daniel Habesohn (19/AUT/218./1:3).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 09.02.2006
 
Europe Top 12: Vorrunden-Aus für Crisan
Adrian Crisan ist beim Europe Top 12-Turnier in Kopenhagen bereits in der Vorrunde ausgeschieden. Der zuletzt von Knieproblemen geplagte Rumäne - wegen der Verletzung hatte er vor einer Woche von den Croatian Open heimreisen müssen - konnte nur im ersten Einzel gegen Peter Karlsson phasenweise mithalten, er unterlag dem Schweden aber letztlich mit 2:4. Chancenlos war Crisan beim 0:4 gegen Niederösterreichs Abwehrkünstler Chen Weixing - eine misslungene Generalprobe für das Champions-League-Spiel am kommenden Samstag, in dem er erneut auf Chen treffen könnte.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 04.02.2006
 
Crisan feiert Europe-Top-12-Premiere
Adrian Crisan von den TTF Liebherr Ochsenhausen feiert am Wochenende seine Premiere beim nach den Europameisterschaften bedeutendsten europäischen Tischtennisturnier: In Kopenhagen wird das Europe Top 12 ausgetragen, für das sich der Rumäne als viertbester Europäer hinter Timo Boll, Vladimir Samsonov und Jean-Michel Saive erstmals qualifiziert hat. Boll ist natürlich Topfavorit, aber Adrian Crisan möchte beweisen, dass er nicht von ungefähr auf Platz 10 der Weltrangliste vorgestoßen ist.
Die Auslosung der vier Dreier-Gruppen findet am heutigen Freitag um 19 Uhr statt. Die ersten Gruppenspiele steigen am Samstag um 11.50 Uhr. Der Erst- und der Zweitplatzierte jeder Gruppe qualifiziert sich fürs Viertelfinale (Samstag ab 17.50 Uhr). Das Halbfinale ist am Sonntag um 11.40 Uhr, das Endspiel beginnt um 14.30 Uhr.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 03.02.2006
 
Mihaela Steff si Adrian Crisan merg la turneul Europe Top 12
Tenisul de masa romanesc se pregateste pentru o competitie de anvergura in calendarul sportului de specialitate.
Mihaela Steff si Adrian Crisan vor participa pe 4 si 5 februarie, la Copenhaga, la Europe Top 12, turneul celor mai buni 12 sportivi de pe continent, conform ierarhiei stabilite la finalul anului trecut. Mihaela Steff ocupa pozitia a patra in Europa, la feminin, iar Adrian Crisan se afla pe pozitia a cincea. Sportivii romani sunt increzatori in propriile sanse, dar sunt constienti ca vor avea mult de munca pentru a castiga competitia si a reedita astfel performanta din 1995 a Otiliei Badescu. Premizele pentru un nou succes nu sunt prea favorabile. Mihaela Steff a participat saptamana trecuta la Open-ul Croatiei, dar a abandonat in primul tur in fata chinezoaicei Chen Qing. Contactata telefonic de TotalSport FM , sportiva stabilita in Italia a declarat ca spera ca acest necaz sa nu o impiedice in tentativa de a castiga turneul. "M-am imbolnavit rau, am avut febra si gripa mi-a creat probleme. Am tras din greu ca sa-mi revin si acum ma simt bine din punct de vedere fizic".
Dupa ce anul trecut s-a clasat pe locul trei, iar in 2000 a ocupat pozitia secunda, Steff doreste sa se autodepaseasca si a afirmat ca nu ii e frica de adversarele sale: "Nu mi-e teama, le-am batut pe toate inclusiv pe asiaticele naturalizate. Daca o sa fiu apta suta la suta cred ca o sa pot castiga turneul".
Mihaela Steff a recunoscut ca nu stie care este valoarea premiilor oferite de organizatori si a subliniat ca acest lucru nu o intereseaza, atentia ei concentrandu-se pe obtinerea unui rezultat deosebit.
Adrian Crisan, care se pregateste in Germania, va participa si el la turneul din Danemarca, dar sansele sa obtina trofeul sunt reduse, nici un sportiv roman nereusind inca aceasta performanta. La turneul rezervat junioarelor Daniela Dodean si Elisabeta Samara au ocupat primele doua pozitii, lucru ce ne da sperante ca tenisul de masa autohton va obtine macar o medalie la Olimpiada de la Beijing din 2008.
> www.totalsport.ro, 02.02.2006, Stefan Gavan
 
Adrian Crisan bleibt bei den Tischtennisfreunden
OCHSENHAUSEN - Adrian Crisan bleibt dem Tischtennis-Bundesligisten TTF Liebherr Ochsenhausen erhalten. Der 25-Jährige schlug ein Angebot des mehrmaligen Champions-League-Siegers Charleroi aus und verlängerte bei den TTF um vier Jahre. Fraglich ist hingegen ein Verbleib von Chuang Chih-Yuan in Ochsenhausen. Der Taiwanese liebäugelt mit einer Bundesliga-Pause.
TTF-Präsident Rainer Ihle wirkt entspannt, als er sich mit Adrian Crisan zum Fototermin präsentiert. Eine wichtige Personalie ist geklärt --und das ganz im Sinne von Ihle, der dem Rumänen entgegen seinen bisherigen Gepflogenheiten einen Vierjahresvertrag anbot. "So langfristig hatte ich noch nie einen Vertrag mit einem Spieler abgeschlossen, bisher waren zwei Jahre das Höchste der Gefühle", sagt Rainer Ihle. Dass er bei Crisan davon abwich, zeigt die Wertschätzung, die der vor sieben Jahren nach Ochsenhausen gewechselte Crisan bei den TTF genießt. Die sportlichen Leistungen stimmten, zudem sei er "neben Dmitrij Mazunov die Identifikationsfigur in unserem Verein".
Auch der Spieler selbst ist froh, dass seine weitere Zukunft nun geklärt ist. "Es war eine sehr wichtige Entscheidung, deshalb habe ich auch lange überlegt. Jetzt bin ich aber erleichtert, dass sie gefallen ist und dass ich mich wieder voll auf die TTF konzentrieren kann." Crisan macht keinen Hehl daraus, dass er in den vergangenen Wochen schon mit sich gerungen hat: Ochsenhausens Champions-League-Gegner SVS Niederösterreich hatte Interesse an dem Rumänen gezeigt, auch Gespräche wurden geführt, doch zu konkret waren die Verhandlungen laut Crisan nicht. Anders im Fall des belgischen Meisters und mehrmaligen Champions-League-Siegers Royal Villette Charleroi, der zu Saisonende Patrick Chila verliert (Rückkehr nach Frankreich) und den frei gewordenen Platz im Kader unbedingt mit Crisan besetzen wollte. Der Vertrag lag schon auf dem Tisch, zusammen mit dem Kugelschreiber für die Unterschrift. Doch Crisan sagte letztlich ab. "Es war eine knappe Entscheidung."
Seine Entscheidung begründet der TTF-Profi damit, dass "ich mich in Ochsenhausen einfach sehr wohl fühle". Die Angebote der beiden Vereine seien "ziemlich gleich" gewesen, sagt Crisan --wobei die Zahl der Spiele mit dem belgischen Klub unter dem Wert bei den TTF gelegen hätte. "Dort wären es etwa 20 Spiele pro Saison gewesen, hier sind es 30." Bei vier Partien darf der Rumäne pro Saison künftig fehlen --so steht es im neuen Vertrag, was prinzipiell aber nichts Neues ist in Ochsenhausen - auch in der Vereinbarung mit Chuang Chih-Yuan findet sich dieser Passus. Etwas erhöhte sich der Verdienst von Crisan. "Er hat sich so gut entwickelt in den vergangenen zwei Jahren, dass man den Vertrag verbessern musste", sagt Rainer Ihle, ohne Zahlen zu nennen.

Chuang erwägt Heimkehr
Während Crisan in der aktuellen Weltrangliste auf Rang zehn geführt wird und damit erstmals zu den Top Ten zählt, scheint die Entwicklung bei Chuang Chih-Yuan zu stagnieren. Der 24-jährige Taiwanese fiel in der Weltrangliste auf die Position zwölf zurück. "Er hat seit über einem Jahr international nichts mehr gewonnen", stellt Rainer Ihle fest. Ein Grund dafür seien die "über ein Dutzend" Heim- und Rückflüge pro Jahr. "Die kosten Kraft." Das weiß auch Chuang, der damit liebäugelt, für ein Jahr aus dem Vereinsspielbetrieb auszusteigen, zu Hause in Taiwan zu trainieren und nur zu Turnieren anzutreten. "Wir wollen ihn gerne für die nächste Saison halten, aber die Chancen dafür stehen derzeit bei 30 zu 70", so der TTF-Präsident. Zwar besitze Ochsenhausen eine Vertragsoption auf ein weiteres Jahr, doch wenn sich der Spieler gegen einen Verbleib entschieden habe, "macht das keinen Sinn". So denkt Ihle darüber nach, die Option auf das darauf folgende Jahr auszudehnen, damit Chuang nach seiner Vereins-Auszeit wieder nach Ochsenhausen zurückkehrt.
Sollte Chuang nach der Saison gehen, brauchen die TTF einen neuen Spieler fürs vordere Paarkreuz und damit eine neue Nummer zwei hinter Crisan, der an eins rücken soll. Eine vereinsinterne Lösung fiele wohl aus, denn die bisherige Nummer drei, Fedor Kuzmin, soll an einen anderen Bundesligisten (im Gespräch ist Jülich/Hoengen) ausgeliehen werden. Einen starken Europäer von einem anderen Bundesligaverein oder aus dem Ausland zu holen, dürfte sich ebenfalls nicht erfüllen. "Es sind zu wenig geeignete Spieler auf dem Markt", so Ihle. Einer wie Michael Maze, der aber bei Borussia Düsseldorf noch unter Vertrag steht. Bliebe eine chinesische Option, die sich vor kurzem auftat. Die Asiaten hätten beschlossen, ihre jungen Spieler wieder verstärkt zu europäischen Vereine ziehen zu lassen. "Da sind interessante Leute dabei", sagt Ihle. Jedoch haben auch schon andere europäische Topklubs ein Auge auf die Talente geworfen.
Für das hintere Paarkreuz bleiben den TTF wohl Pär Gerell und Dmitrij Mazunov erhalten, obwohl die Entscheidung noch nicht endgültig gefallen ist. Als Nachfolger für Fedor Kuzmin ist der junge Portugiese Joao Monteiro im Gespräch, der bereits der Trainingsgruppe von TTF-Trainer Anders Johansson angehört.
> Schwabische Zeitung Online, 28.01.2006, Andreas Wagner

 
Adrian Crisan unterschreibt Vierjahres-Vertrag
Adrian Crisan bleibt weitere vier Jahre bei den TTF Liebherr Ochsenhausen. Der auch vom europäischen Spitzenklub Royal Villette Charleroi umwor-bene Rumäne hat beim dreimaligen Deutschen Meister einen Vertrag bis 2010 unterzeichnet – zu verbesserten finanziellen Konditionen und der Bedingung, auf vier Spiele pro Saison verzichten zu können.
„Wir sind sehr glücklich, dass es uns gelungen ist, ihn trotz hochkarätiger Konkurrenz so langfristig an uns zu binden – das haben wir zuvor noch nie mit einem Spieler gemacht, bisher gab’s maximal Zweijahres-Verträge. Aber mit Crisan arbeiten wir nun schon seit sieben Jahren perfekt zusammen, er identifiziert sich hervorragend mit dem Verein und hat sich hier nicht nur sportlich, sondern auch menschlich zu einem echten Topspieler entwickelt. Er soll in absehbarer Zeit unsere Nummer 1 werden“, kommentierte TTF-Präsident Rainer Ihle die Einigung mit dem 25-Jährigen, der in der Weltrangliste auf Position 10 – seiner bislang höchsten Platzierung – notiert ist. Adrian Crisans Wunsch nach weniger Spieleinsätzen, um mehr Raum für internationale Turniere und Ruhephasen zu haben, kam Ihle entgegen: „Wir haben uns darauf geeinigt, dass er vier Spiele pro Saison aussetzen kann.“ Dies könnten sowohl Champions-League- als auch Bundesligaspiele sein. „Das wird von Fall zu Fall besprochen.“ Ferner würden die Bezüge des Rumänen auf „ein marktgerechtes Niveau“ angehoben, so Ihle.
Es sei „eine knappe Entscheidung“ bei etwa gleichen finanziellen Angeboten von Charleroi und Ochsenhausen gewesen, sagte Crisan. Den Ausschlag pro TTF erklärte er so: „Ich fühle mich einfach sehr wohl hier.“ Dafür nimmer er in Kauf, dass er bei den Tischtennisfreunden trotz der Reduzierung um vier Spiele wesentlich häufiger an die Platte muss als bei den Belgiern: „Dort wären es etwa 20 Spiele pro Saison gewesen, in Ochsenhausen sind es gut 30.“ Adrian Crisan ist froh, dass seine weitere Zukunft nun geklärt ist: „Es war eine sehr wichtige Entscheidung, deshalb habe ich auch lange überlegt. Jetzt bin ich aber erleichtert, dass sie gefallen ist und ich mich wieder voll auf die TTF konzentrieren kann.“
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 27.01.2006
 
TTF bauen Vorsprung an der Spitze aus
DÜSSELDORF - Auch der deutsche Rekordmeister Borussia Düsseldorf konnte die TTF Liebherr Ochsenhausen in der Tischtennis-Bundesliga nicht stoppen: Mit einem überzeugenden 6:1-Auswärtserfolg bauten die TTF ihren Vorsprung auf den Tabellendritten auf fünf Punkte und auf den zweitplatzierten TTC Frickenhausen (5:5 gegen Fulda-Maberzell) auf drei Punkte aus.
Von einer "Klasseleistung" schwärmte TTF-Präsident Rainer Ihle nach der Partie, in der die Mannschaft erneut in den Doppeln den Grundstein legte. Beide Paarungen drehten nach Satzrückständen die Partien zu ihren Gunsten und bescherten den Gästen eine 2:0-Führung. Ein herausragender Chuang Chih-Yuan, ein weiter verbesserter Adrian Crisan und ein souveräner Fedor Kuzmin machten in den Einzeln den in dieser Höhe nicht unbedingt erwarteten Sieg perfekt. Pär Gerells Niederlage gegen Bastian Steger fiel nicht ins Gewicht.
"Wichtig waren die Doppel. Da haben wir trotz der Rückstände weitergearbeitet und gute Lösungen gefunden", befand Trainer Anders Johansson, der insbesondere von Chuang angetan war: "Er war flink auf den Beinen, hat variabel gespielt. Das war schon sehr gut." Pauschaler drückte sich Rainer Ihle aus: "In dieser Form sind wir schwer zu schlagen."
"Jetzt kann unser Ziel nur noch lauten, als Tabellenerster in die Play-offs zu gehen", fügte Ihle an, und auch für die Champions League
schöpfte er wieder Mut: "Die heutige Leistung lässt für das Spiel gegen Niederösterreich wieder hoffen." Das Viertelfinal-Rückspiel ist die nächste Aufgabe der TTF, allerdings erst am 11. Februar. Da gilt es ein 1:3 aus dem Hinspiel wettzumachen.
Düsseldorf - Ochsenhausen 1:6: Maze/Steger - Crisan/ Gerell 2:3 (11:7, 11:8, 4:11, 8:11, 9:11); Süß/Sakamoto - Chuang/Mazunov 2:3 (3:11, 11:6, 11:9, 6:11, 8:11); Maze - Crisan 0:3 (12:14, 12:14, 5:11); Süß - Chuang 0:3 (8:11, 4:11, 5:11); Steger - Gerell 3:1 (11:8, 10:12, 11:6, 11:6); Sakamoto - Kuzmin 0:3 (4:11, 4:11, 7:11); Maze - Chuang 0:3 (8:11, 4:11, 10:12).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 22.01.2006
 
1 TTF LIEBHERR Ochsenhausen 12 9 3 0 237:157 69:32 21 : 3
2 TTC Frickenhausen 12 8 2 2 230:152 65:32 18 : 6
3 Borussia Düsseldorf 12 7 2 3 208:196 57:47 16 : 8
4 TTC Zugbrücke Grenzau 11 7 1 3 214:168 56:39 15 : 7
5 Müller Würzburger Hofbräu 11 6 1 4 189:171 51:42 13 : 9
6 TTV RE-BAU Gönnern 11 6 1 4 207:188 52:46 13 : 9
7 TTC RhönSprudel Fulda Maberzell 12 3 1 8 187:215 42:58 7 : 17
8 SIG Combibloc Jülich/Hoengen 11 2 1 8 154:208 36:57 5 : 17
9 TSV Schwalbe Tündern 12 2 1 9 131:220 27:63 5 : 19
10 SV Werder Bremen 12 1 1 10 146:228 28:67 3 : 21
> Clasament Bundesliga dupa etapa a XII-a, 22.01.2006
 
Energis Masters 2006: Halbfinale Timo Boll - Adrian Crisan  
Nachdem Adrian Crisan sich gegen den Olymiasieger Ryu Seung Min und Ex-Weltmeister Werner Schlager durchsetzen konnte, trifft nun Timo Boll auf einer seiner "Angstgegner".
Sicherlich brauchte es Timo Boll bei der Form der letzten Monate nicht bange sein, aber er ging mit einer gehörigen Portion Respekt ins Spiel.
Nachdem der erste Satz lange Zeit hart umkämpft war, konnte sich Timo Boll am Ende mit 16:14 durchsetzen.
Wer nun aber dachte, daß dies Sicherheit für die nächsten Sätze geben würde, der sah sich schnell getäuscht.
Mit 3:11 und 5:11 entschied der Rumäne die folgenden beiden Sätze für sich und die deutsche Nr.1 stand gehörig unter Druck.
Und Timo Boll fand zurück ins Spiel!
Mit einem 11:6 Satzsieg konnte der junge Hesse ausgleichen und am Ende sogar mit einem 11:8 im 5.Satz die Box als Sieger verlassen.

Ergebnis Halbfinale 1:
Timo Boll - Adrian Crisan
3:2 (16:14, 3:11, 5:11, 11:6, 11:8)
> www.tt-news.de, 21.01.2006

 
Energis Masters 2006: Hauptrunde Gruppe C
Das Duell zweier Teamkollegen, das Aufeinandertreffen des Ex-Weltmeisters Werner Schlager und des amtierenden Olympiasiegers Ryu Seung Min elektrisierte die Massen. Oder konnte Adrian Crisan (TTF Liebherr Ochsenhausen) den beiden die Show stehlen?
Gleich zum Auftakt gab es das Kracherspiel der Gruppe C, der Weltmeister von Paris, Werner Schlager traf auf seinen Champions League - Mannschaftskameraden Ryu Seung Min, vom SVS Niederösterreich.
Der Koreaner hatte den besseren Start, jeweils knapp mit 11:9 konnte er die beiden ersten Sätze gewinnen, doch Werner Schlager kämpfte sich zurück ins Match und konnte durch zwei sichere Satzgewinne ausgleichen.
Doch sein Pulver schien verschossen, denn den Entscheidungssatz konnte wiederum Ryu Seung Min gewinnen. Dies tat Schlagers Popularität keinen Abbruch, er wurde trotzdem von zahlreichen Fans umziegelt und gab geduldig Autogramme.
Schlager steckte das körperlich harte und emotional anstrengende 5-Satz Match noch in den Knochen, als er wieder an den Tisch mußte, um dem unangenehm spielenden Rumänen Crisan Paroli zu bieten, doch mehr als ein knappes Spiel zu gestalten, blieb Österreichs Nr.1 nicht vorbehalten.
Crisan siegte knapp aber nicht unverdient mit jeweils 2-3 Punkten Unterschied pro Satz.
Damit mußte auch in Gruppe C das letzte Spiel die Entscheidung um den Gruppensieg bringen: Ryu Seung Min gegen Adrian Crisan. Nach verlorenem ersten Satz, konnte sich Crisan souverän durchsetzen und war damit fürs Halbfinale qualifiziert, was sein Arbeitgeber Rainer Ihle von den TTF Liebherr Ochsenhausen wohlwohlend zur Kenntnis nahm:

Ergebnisse Hauptrunde - Gruppe C:
Ryu Seung Min - Werner Schlager
3:2 (11:9, 11:9, 7:11, 6:11, 11:4)
Adrian Crisan - Werner Schlager
3:1 (11:8, 11:8, 8:11, 11:9)
Ryu Seung Min - Adrian Crisan
1:3 (11:3, 3:11, 6:11, 8:11)
> www.tt-news.de, 21.01.2006

 

CALIFICARI:
GRUPA A: Chen Weixing (AUT), Wosik Torben (GER), Baum Patrick (GER)
GRUPA B: Smirnov Alexei (RUS), Chila Patrick (FRA), Ovtcharov Dimitrij (GER)
GRUPA C: Blaszczyk Lucjan (POL), Kuzmin Fedor (RUS), Akerstrom Fabian (SWE)

GRUPELE PRINCIPALE:
GRUPA A: Boll Timo (GER), Waldner Jan-Ove (SWE); Jucator din calificari
GRUPA B: Samsonov Vladimir (BLR), Wei Yantao (CHN), Jucator din calificari
GRUPA C: Ryu Seung Min (KOR); Crisan Adrian (ROU); Schlager Werner (AUT)

MECIURILE LUI ADRIAN CRISAN:
21.01.2006; 14:40 - 15:15 > Crisan Adrian - Schlager Werner
21.01.2006; 15:50 - 16:25 > Ryu Seung Min - Crisan Adrian

FAZELE FINALE:
21.01.2006; 16:35 - 17:10 > Semifinalele
21.01.2006; 17:20 - 17:55 > Finala
> Tragerea la sorti de la Energis Masters International 2006, 21.01.2006

 
1 TTF LIEBHERR Ochsenhausen 11 8 3 0 218:150 63:31 19 : 3
2 TTC Frickenhausen 11 8 1 2 214:131 60:27 17 : 5
3 Borussia Düsseldorf 11 7 2 2 201:177 56:41 16 : 6
4 TTC Zugbrücke Grenzau 10 6 1 3 193:157 50:37 13 : 7
5 Müller Würzburger Hofbräu 11 6 1 4 189:171 51:42 13 : 9
6 TTV RE-BAU Gönnern 11 6 1 4 207:188 52:46 13 : 9
7 TTC RhönSprudel Fulda Maberzell 11 3 0 8 166:199 37:53 6 : 16
8 SIG Combibloc Jülich/Hoengen 10 2 1 7 143:187 34:51 5 : 15
9 TSV Schwalbe Tündern 12 2 1 9 131:220 27:63 5 : 19
10 SV Werder Bremen 12 1 1 10 146:228 28:67 3 : 21
> Clasament Bundesliga dupa etapa a XI-a, 16.01.2006
 
Ochsenhausen wieder obenauf
Die TTF Liebherr Ochsenhausen haben durch einen etwas glücklichen 6:3-Sieg im Topspiel gegen den bisherigen Tabellenführer TTC Frickenhausen die Spitzenposition in der Tischtennis-Bundesliga zurückerobert. Im Kampf um die Play-off-Plätze büßten neben dem deutschen Pokalsieger überraschend auch Düsseldorf (5:5 in Tündern) und Gönnern (2:6 in Fulda) Punkte ein, während Würzburg durch ein 6:2 gegen Bremen Boden gutmachen konnte. Die Bremer sind damit im Tabellenkeller der Verlierer des Spieltages, da die Abstiegskonkurrenten Tündern und Fulda-Maberzell punkteten.
"Das Spiel hätte auch umgekehrt enden können, doch heute hatten wir das nötige Glück", gestand TTF-Trainer Anders Johansson nach dem knappen Erfolg im Landesderby und Gipfeltreffen. Fünf seiner sechs Punkte holte Ochsenhausen im fünften Satz – was für starke Nerven der Gastgeber spricht, die darüber hinaus eine ausgeglichene Mannschaftsleistung boten: Nach der wegweisenden 2:0-Führung im Doppel trug jeder Spieler einen Einzelzähler bei. Dmitrij Mazunov bleibt in dieser Saison ungeschlagen, weil seine Niederlage gegen Bojan Tokic nicht mehr in die Wertung kam. Beim Pokalsieger aus Frickenhausen war die Zuverlässigkeit von Spitzenspieler Ma Wenge und von Bojan Tokic diesmal zu wenig, weil dem Schweden Jens Lundquist und Torben Wosik sowie den beiden Doppeln das nötige Quäntchen Glück fehlten. Trainer Qiu Jian Xin war die Enttäuschung über den Ausgang des Derbys anzumerken: "Wir haben gut gespielt und alle haben alles gegeben. Wenn man sieht, wie knapp einige Spiele ausgegangen sind, hätten wir eigentlich einen Punkt verdient gehabt." Torben Wosik sprach von einer zwar vermeidbaren Niederlage, die aber "nicht so sehr schmerzt, weil die Konkurrenz auch Punkte gelassen hat."
Ochsenhausen – Frickenhausen 6:3: Chuang/Mazunov – Wosik/Tokic 3:2 (6:11, 11:5, 11:8, 10:12, 11:7); Crisan/Gerell – Ma/Lundquist 3:2 (11:5, 8:11, 12.10, 8:11, 11:7); Chuang Chih-Yuan – Jens Lundquist 3:1 (12:10, 9:11, 11:9, 11:9); Adrian Crisan – Ma Wenge 0:3 (9:11, 9:11, 5:11); Fedor Kuzmin – Bojan Tokic 1:3 (5:11, 11:5, 4:11, 9:11); Dmitrij Mazunov – Torben Wosik 3:2 (13:11, 11:13, 11:9, 9:11, 11:8); Chuang – Ma 1:3 (11:13, 11:9, 12:14, 6:11); Crisan – Lundquist 3:2 (6:11, 11:5, 8:11, 11:3, 11:9); Kuzmin – Wosik 3:2 (11:8, 14:16, 8:11, 11:6, 12.10). Zuschauer: 1000.
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 15.01.2006
 
Landesderby und Gipfeltreffen: TTF rechnen mit vollem Haus
(Bericht aus der Schwäbischen Zeitung vom 13.1.2006)
Zum Gipfeltreffen in der Tischtennis-Bundesliga kommt es am Sonntag um 14 Uhr in der Biberacher BSZ-Sporthalle: Der Tabellenzweite TTF Liebherr Ochsenhausen empfängt den punktgleichen Spitzenreiter TTC Frickenhausen. Dabei könnte eine Vorentscheidung im Kampf um die Play-off-Plätze fallen.
„Wir sind in Spitzenspielstimmung: Südwest 3 bringt Ausschnitte des Spiels, wir haben 500 Vereine in der Umgebung angeschrieben und werden eine Zusatztribüne aufbauen“, rechnet Rainer Ihle von den TTF Liebherr Ochsenhausen für das Topduell des elften Spieltags gegen Frickenhausen mit einem vollen Haus und erinnert sich gerne an die Hinrundenbegegnung, die 5:5 endete: „Das war eines der besten Bundesligaspiele, das ich je gesehen habe. Wenn es am Sonntag wieder so ein Spiel wird, können sich die Zuschauer freuen.“ Für den Präsidenten winkt bei einem Erfolg gegen den punktgleichen Spitzenreiter nicht nur die Tabellenführung. „Dem Sieger ist der Sprung in die Play-offs nicht mehr zu nehmen“, ist Ihle überzeugt und schließt auch eine Vorentscheidung im Kampf um den für die Ausgangsposition wichtigen ersten Platz nicht aus: „Wer gewinnt, hat sehr gute Karten.“
Nachdem der Vereinschef vor der Saison den Schwerpunkt auf die Champions League gelegt hatte, sagt er nach dem 1:3 im Viertelfinale bei Niederösterreich: „Für mich ist die deutsche Meisterschaft am wichtigsten, weil sie ein Spiegelbild der gesamten Saison ist.“ Um gegen den Spitzenreiter bestehen zu können, hat sich der Präsident in dieser Woche Chuang Chih-Yuan und Adrian Crisan zur Brust genommen. „Jetzt schwächeln wir vorne, da muss sich was ändern“, fordert Ihle. „Ich habe mit beiden ein langes Gespräch geführt und deutlich gemacht, dass ich wieder die Faust sehen will. Sie stecken in einer kleinen Krise und müssen jetzt über den Kampf zum Spiel finden.“ Das ist auch vonnöten, um einem zurzeit sehr stark spielenden Jens Lundquist und dem überragenden Ma Wenge Paroli zu bieten. „Wir können Ma Wenge nur packen, wenn Chuang und Crisan wieder ihre Topform erreichen“, weiß Ihle genau.
Nach den jüngsten Vorstellungen geht der TTC Frickenhausen zumindest als leichter Favorit in die Spitzenbegegnung. „Wer dieses Spiel gewinnt, ist durch – egal auf welcher Position“, sieht auch TTC-Präsident Rolf Wohlhaupter-Hermann den Sieger sicher in den Play-offs. Die Gäste setzen auf eine ausgeglichen starke Mannschaft, aus der sich Spitzenmann Ma Wenge freilich noch etwas abhebt. „Er spielt gerade Tischtennis von einem anderen Stern“, sagt Wohlhaupter über den 37-jährigen Ex-TTF-Spieler, der zuletzt im Halbfinale des deutschen und des ETTU-Pokals zweimal das starke Spitzenpaarkreuz von Meister Würzburg mit Korbel und Leung in Schach hielt. Der Chinese sei zurzeit eine Bank, so der TTC-Boss:„Wenn Ma in die Box geht, brauchst du keine Angst zu haben.“ Auch Ochsenhausens Präsident Rainer Ihle zeigt sich beeindruckt: „Er hat nach wie vor eine sehr hohe Klasse.“
Präsentiert wird das Bundesliga-Spitzenspiel von „Oddset – die Sportwette von Lotto“, die sich erstmals bei den TTF engagiert. „Die Tischtennisfreunde sind ein absolutes Aushängeschild für den Sport in der Region, und das Landesderby ist ein Highlight. Klar, dass wir da nicht fehlen dürfen“, sagt Dieter Grauling, Geschäftsführer der Toto-Lotto-Bezirksdirektion Donau-Oberschwaben, der sich eine längerfristige Zusammenarbeit mit dem Tischtennis-Bundesligisten vorstellen kann: „Wir sind ja schon länger in Kontakt, und dieses Derby wäre ein guter Start.“
Das Südwest-Fernsehen zeigt am Sonntag ab 19.45 Uhr im Rahmen seiner Sendung „Baden-Württemberg aktuell“ Ausschnitte des Spiels
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 13.01.2006
 
TTF verpassen Rückkehr an die Spitze
Die TTF Liebherr Ochsenhausen bleiben in der Tischtennis-Bundesliga auch nach dem ersten Rückrundenspiel in dieser Saison ungeschlagen, verpassten aber mit dem 5:5 beim TTV RE-BAU Gönnern die Rückkehr an die Tabellenspitze. Sie sind mit 17:3 Zählern weiterhin Zweiter hinter dem punktgleichen TTC Frickenhausen.
Nicht zufrieden mit dem Ergebnis zeigte sich TTF-Präsident Rainer Ihle. "Wenn man zur Pause 4:2 führt, sollte das zu einem Sieg reichen", sagte der Vereinschef, der nur mit den Leistungen des zweimal erfolgreichen Schweden Pär Gerell ("Er hat den Aufwärtstrend aus dem Training bestätigt") einverstanden war. Vor allem mit Adrian Crisan ging Ihle ins Gericht: "Wenn es schon nicht so läuft, erwarte ich von einem Spieler wenigstens, dass er kämpft. Bei Crisan war dies heute und auch schon am Freitag in Niederösterreich gegen Schlager nicht der Fall. Darüber werden wir in dieser Woche mit ihm reden müssen." Der Rumäne war gegen den überragenden Timo Boll chancenlos und unterlag Jörg Roßkopf knapp im fünften Satz. TTF-Spitzenspieler Chuang Chih-Yuan wurde seiner Favoritenrollen gegen Roßkopf gerecht, verlor aber gegen Boll ebenfalls mit 0:3. Ähnlich lief es für Fedor Kuzmin: Nach dem klaren 3:0 über den schwachen Jugend-Weltmeister Patrick Baum musste er sich beim Stand von 5:4 für Och-senhausen Slobodan Grujic beugen.
Ergebnisse: Roßkopf/Wu - Chuang/Mazunov 0:3 (5:11, 7:11, 8:11); Boll/Grujic - Crisan/Gerell 3:0 (11:7, 11:7, 11:9); Timo Boll - Adrian Crisan 3:0 (11:8, 11:9, 11:5); Jörg Roßkopf - Chuang Chih-Yuan 1:3 (7:11, 8:11, 11:7, 8:11); Slobodan Grujic - Pär Gerell 2:3 (8:11, 9:11, 11:5, 11:9, 10:12); Patrick Baum - Fedor Kuzmin 0:3 (9:11, 4:11, 8:11); Boll - Chuang 3:0 (11:7, 11:7, 14:12); Roßkopf - Crisan 3:2 (6:11, 11:7, 11:4, 11:13, 11:9); Grujic - Kuzmin 3:1 (14:16, 11:7, 11:8, 11:5); Baum - Gerell 0:3 (6:11, 10:12, 4:11).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 11.01.2006
 
Champions League: Halbfinale rückt nach 1:3 in weite Ferne
Für die TTF Liebherr Ochsenhausen scheint in der Tischtennis-Champions League einmal mehr der SVS Niederösterreich zum Stolperstein zu werden. Im Viertelfinal-Hinspiel setzte es gestern Nachmittag in Wien eine 1:3-Niederlage.
"Ich weiß nicht, ob ich es noch erlebe, dass wir mal in Wien gewinnen", sagte ein enttäuschter TTF-Präsident Rainer Ihle, nachdem gegen den "Angstgegner" auch eine taktische Maßnahme bei der Aufstellung nicht gefruchtet hatte: Trainer Anders Johansson bot Dmitrij Mazunov an Position zwei auf, weil er gegen Abwehrspieler Chen Weixing bessere Karten hat als Spitzenspieler Chuang Chih-Yuan. Mazunov verlor indes trotz guter Leistung die Auftaktpartie gegen Ex-Weltmeister Werner Schlager in vier Sätzen. Pech hatte danach Adrian Crisan, der gegen Chen im fünften Durchgang einen 2:10-Rückstand wettmachte, schließlich aber doch mit 11:13 unterlag. Der Kraftakt hinterließ seine Spuren bei dem Rumänen, denn sein wenig später folgendes zweites Einzel gegen Schlager verlor Crisan deutlich mit 0:3. Zuvor bewahrte Chuang mit dem Ehrenpunkt gegen Daniel Habesohn den Tischtennisfreunden wenigsten die Minimalchance aufs Weiterkommen. Zum letzten Duell zwischen Mazunov und Chen kam es gar nicht mehr.
"Wir hatten darauf gehofft, dass Crisan gegen Chen oder Schlager gewinnt. Dann hätte Mazunov beim Stand von 2:2 gegen Chen gespielt, und da hätten wir uns sicher was ausgerechnet", meinte Ihle. "Jetzt", räumt er ein, "muss schon ein Wunder geschehen, wenn wir es im Rückspiel noch packen wollen." Dieses findet erst in vier Wochen, am 11. Februar, in der Biberacher BSZ-Halle statt.
Ergebnisse: Niederösterreich - Ochsenhausen 3:1: Werner Schlager - Dmitrij Mazunov 3:1 (11:4, 7:11, 11:8, 11:9); Chen Weixing - Adrian Crisan 3:2 (12:10, 9:11, 11:5, 9:11, 13:11); Daniel Habesohn - Chuang Chih-Yuan 1:3 (9:11, 11:8, 7:11, 8:11); Schlager - Crisan 3:0 (11:9, 11:7, 11:7).
> TTF Liebherr Ochsenhausen Official Site, 06.01.2006
 
Entrevista a Adrian Crisan.
Enviado el Monday, 02 January a las 19:17:08
Tópico: El Tenis de Mesa alrededor del mundo
En los últimos días del 2005 tuve la oportunidad de contactarme con el jugador rumano Adrian Crisan y hacerle unas preguntas para el sitio.
Crisan acutalmente ocupa el décimo lugar en la lista de los mejores jugadores del mundo y estos fueron sus comentarios:
Planeta: Antes que todo debo felicitarte por tu actuación durante este año. Ganaste tu primer torneo del Pro Tour (Brasil) y tuviste extraordinarias victorias sobre jugadores como Timo Boll y Michael Maze. ¿Qué puedes decirnos acerca del año que está terminando?
Adrian Crisan:Bueno, gracias por tus felicitaciones y tus palabras.
Este año fue un gran año con muchos momentos agradables y grandes victorias. A Boll ya le he ganado muchas veces en el pasado... me parece que vamos 7 -7 en nuestros enfrentamientos. Contra Maze voy liderando 8 a 2.
Ambos son zurdos y yo juego muy bien contra ese tipo de jugadores.
Planeta: En los primero días de enero saldrá el ranking de la ITTF y tú te encontrarás en el décimo lugar. ¿Cúales son tus metas para el 2006?
Adrian Crisan: Es increible ser un Top-10 y estoy muy contento por eso, pero se que desde ahora muchos jugadores estarán esperando jugar conmigo para ganarme, es un gran reto para mí.
Para el 2006 espero jugar mejor de lo que lo estoy haciendo ahora y tener más seguidores de los que ya tengo... Me gustaría cumplir una buena actuación en el Top-12 de Europa y quiero ganar la liga alemana con mi club.
Planeta: ¿Piensas venir a Chile a jugar el Chile Open?
Adrian Crisan: Todavía no estoy seguro pero creo que sí estaré allá para jugar ese evento.
Planeta: ¿Puedes contarnos cómo es la vida de un tenimesista profesional? ¿Cómo es un día en la vida de Adrian Crisan?
Adrian Crisan: Un día en mi vida es muy duro y a la vez simple. Entreno dos veces al día, hago físico cuatro veces a la semana y salgo a trotar dos veces por semana.
Ser un profesional es muy difícil. Tienes que viajar mucho y debes estar preparado para jugar con los mejores jugadores del mundo.
Debes aprender de tus errores... me parece que eso es de las cosas más importante... y nunca debes rendirte.
Planeta: Bueno Adrian, gracias por tu tiempo.
Adrian Crisan: Gracias a ti y que tengas un feliz año nuevo.
Pueden encontrar más información de este extraordinario jugador en su sitio web: www.adrian-crisan.ro

> El Planeta del Tenis de Mesa, 02.01.2006